الطريقه
5 ملاعق طعام زبده او سمن بلدي عشن الطعم الدسم
4 ملاعق مليانه طحين
بالنسبه لللبن انا بخل لتر ونصف لبن ويستحسن بجد اللبن السايب الى بيتلى
فالبيت عشان بيكون مغذي وطعم الباشاميل بيه خطير مش زى اللبن المعلب خالص
اولا نسيح الزبده كويس ومتتحقش اوك يقدح يعنى بعد كده نحط الدقيق ونقلب
بمعلقه خشب كويس وجامد عشان ميكلكعش اوك وممكن نضيف شويه زيت كمان بسيطه
عشان الطحين بيستهلك زبده كتير فنضيف الزيت شويه بسيطه عشان نتفادى
الكلكعه اوك لغايه ما يصفر الدقيق بس مش بنى يعنى اوك اصصفر
اللبن بقي شوفوا لازم يكون فاتر يعنى منطلعوش من التلاجه ونحطه مباشره لا
هيكلكع على طول خلى بالكو ولا كمان مغلى لا يكون فاتر او دافى بس هيا دى
الخطوات الناجحه للبشاميل ومفيش كلاكيع ان شاء الله
نحط البن شويه بشويه ونقلب كويس هنشوف شويه كلاكيع عادى المهم نقلب ونفضل
نضيف شويه بشويه وعلى نار متوسطه يا جماعه مش عاليه قوى ولا هاديه قوى وسط
امتى نعلى النار ؟لما نشوف ااننا ضفنا لبن كتير والبشاميل مش بيتقل يعنى سايب خال لا سعتها اعلى النار عشان الدقيق يشرب اللبن
نضيف بقي الملخ والفلفل ونقلب وندوق ونشوف طعمه مناسب ولا لا ونضيف بقيه
اللتر على البشاميل ونقلب لما يبتدى سمكه يبقي حلو مش تقيل ولا سايب او
خفيف وسط
والاخر نضرب بيضه ونضيفها فى الاخر ويا رب تعجبكوا ودى طريقه بدون خلاط
يعنى على النار ومسبكه وعلى اصولها ومحترفين واللى يجرب مش هيندم بس خطوه
خطوه زى ما بقول بالضبط واحب اسمع ردودكم